Els treballadors reclamen ajudes econòmiques i augment salarial el Dia del Treballador

,

Els treballadors van marcar el 131è Dia Internacional del Treballador com a Dia Nacional d’Acció per a les Ajudes. Juntament amb altres sectors democràtics, van dur a terme crides a la distribució d’una ajuda de 10.000 ₱ per a tots els que van perdre la feina, la implemenació d’un augment de ₱100 del salari diari i un salari mínim interprofessional ₱750. Els treballadors agrícoles també van plantejar demandes per al repartiment d’una subvenció de 15.000 ₱ per a la producció agrícola. Junts van cridar: Duterte dimissió!

Les forces armades de l’Estat van intentar aturar les protestes amenaçant, arrestant i assetjant els manifestants. A Zambales, 12 individus van ser detinguts i acusats de violar els protocols sanitaris. A Cebu, 34 treballadors i residents urbans pobres van ser arrestats de camí al centre de protesta. Tots ells són membres d’organitzacions que fa temps que estan etiquetades en vermell per l’estat reaccionari. Van ser posats en llibertat dos dies després de pagar la fiança.

Al metro de Manila, els manifestants es van veure obligats a celebrar les seves activitats a la Rotonda de Benvinguda a la ciutat de Quezon després que la policia barriqués Liwasang Bonifacio i Mendiola a la ciutat de Manila, on se suposava que convergirien. Les forces estatals també van retenir 150 individus de Marikina i membres de Pamantik-KMU de Calamba, Laguna, que estaven de camí al centre de protesta.

A la ciutat de Davao, els activistes van poder llançar la primera protesta a la ciutat des que es van imposar les restriccions a la Covid-19.

A Pampanga, els membres de l’Aliança dels Treballadors-Regió 3 van marxar a la plaça Miranda de la ciutat d’Angeles. A Laguna, uns 1.000 treballadors van confluir a Crossing, Calamba. Es van muntar piquets a Los Baños; Ciutat Antipolo, Rizal i Bacoor, Cavite. També es van dur a terme protestes a la ciutat de Cebu, la ciutat de Bacolod, la ciutat de Naga i la ciutat de Baguio.

A Iloilo, els activistes van instal·lar rebosts en diversos punts de la província i van dur a terme protestes i piquets per commemorar el Dia del Treballador.

Els treballadors reclamen ajudes econòmiques i augment salarial el Dia del Treballador