S’espera un augment en els preus els productes alimentaris processats

,

No hi ha esperança a la vista en els propers mesos per a una reducció dels preus dels aliments processats com conserves, salsitxes de frankfurt i altres productes depenents d’ingredients importats, així com altres productes com el pa i la llet, que depenen de l’aportació importada. Això es deu a l’augment continuat dels preus dels productes alimentaris bàsics en el mercat global.

Segons l’Índex Bloomberg Agriculture Spot el passat mes d’abril, els preus del blat, el blat de moro i la soja ja s’han disparat fins als nivells més alts del mercat global des del 2013. Això és degut a la baixa producció als països que exporten aquests productes i a la importació de la Xina de majors volums d’aquests productes per a les seves indústries.

El blat s’utilitza en la producció de pa i altres productes relacionats, mentre que el blat de moro i la soja s’utilitzen com a pinsos. La soja també s’utilitza en la producció de salsa de soja, tofu i altres productes.

Filipines es veu afectada pels augments, ja que importa íntegrament els seus subministraments de blat i el 99% dels seus subministraments de mongetes de soja. L’impacte de l’augment del preu dels pinsos es percep al país en forma de carn cara de porc i pollastre als mercats locals.

El passat 8 d’abril, l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura va projectar que els preus del petroli, la carn i la llet augmentaran encara més.

En els deu últims anys, la ràtio de dependència importadora d’aliments ha anat en augment. Del 18% el 2010, es va disparar fins al 29% el 2019. Això vol dir que més d’una quarta part del subministrament total d’aliments al país depèn de l’oferta o escassetat de productes alimentaris al mercat global. El volum de primeres matèries importades que augmenten anualment inclou el de l’arròs (23% de l’oferta local el 2019), el porc, la vedella i el pollastre. Els fabricants d’aliments i begudes importen gairebé íntegrament les seves matèries primeres d’altres països.

S’espera un augment en els preus els productes alimentaris processats