Lluitem i fem que Duterte pagui per la traïció nacional

,

A mesura que passa el temps, la llibertat del poble filipí i els drets sobre els seus mars i els recursos marins es redueixen a causa de l’agenollament de Duterte envers la Xina i la seva traïció nacional. És urgent que tot el poble actuï amb rapidesa. Amb cada dia que passa, la Xina obté un control més ampli i més estricte, explotant l’oportunitat de tenir l’obedient Duterte al poder. El poble ha d’utilitzar totes les formes de resistència, des de la diplomàtica fins a l’armada, per fer valer els drets inherents als filipins.

Duterte no només no va fer res per recuperar els nostres mars, sinó que fins i tot va permetre a la Xina erigir set instal·lacions militars, destruir els nostres recursos de corall, sifonar la riquesa marina i desplegar els seus vaixells armats i de guerra. Va acceptar obertament la pesca xinesa al mar de Filipines Occidental i va fer la vista grossa davant com als pescadors filipins se’ls neguen les captures i se’ls allunya de les seves zones de pesca tradicionals.

En nom de l’ “amistat”, Duterte es va doblegar i va deixar de banda la decisió del Tribunal Arbitral Internacional de juliol de 2016 que va desestimar les reclamacions de la Xina “línia de 9 traços” i va reconèixer el territori marítim filipí i la zona econòmica exclusiva (EEZ) d’acord amb la Convenció de les Nacions Unides sobre les Lleis dels Mars. Va desaprofitar l’oportunitat de guanyar-se la comunitat internacional en defensa de la sobirania filipina contra les incursions xineses.

A més de la implacable violació dels drets filipins al mar de Filipines Occidental, la Xina és un dels monstres darrere del saqueig total dels recursos minerals del país. La Xina transporta tones de sorra de magnetita de les costes i de sota el mar i càrregues navals de sòls rics en níquel i minerals per alimentar la seva indústria siderúrgica. Els grans capitalistes xinesos es troben entre els que es beneficien de l’Ordre Executiva 130 de Duterte, que obre nous acords miners que estan destinats a causar una destrucció massiva a les muntanyes, rius i terres agrícoles del país.

Davant les transgressions de la Xina, Duterte tanca la seva bruta boca perquè no vol destruir el que afirma que és “respecte mutu” entre Filipines i la Xina. Vol que els filipins acceptin silenciosament l’agressió de la Xina raonant que la Xina ha donat vacunes contra la Covid-19. De fet, Filipines està disposada a comprar 25 milions de dosis de vacunes de Sinovac a un ritme poc clar.

La gent està farta de la repetida línia capituladora de Duterte “No puc fer res” i del seu espantall “estem condemnats a una guerra contra la Xina”. Està enganyant la gent per lligar les mans i els esforços del país per defensar els seus drets. En realitat, la Xina pot ser un assetjador gegant i poderós contra els països petits, però dubtarà a utilitzar la violència armada contra les Filipines tement que això pugui provocar i justificar que la comunitat internacional vingui a ajudar el país i desplegar grans vaixells i armes als mars veïns de la Xina.

La política capitulacionista de Duterte fa inútils les “protestes diàries” i les declaracions de “defensar la sobirania” per part d’alguns dels seus funcionaris. Ell mateix és la raó per la qual no es va fer cap esforç per buscar el suport de les Nacions Unides per als greuges filipins. També és la raó per la qual la majoria de les forces i armes de l’AFP s’adrecen als seus adversaris polítics en lloc d’utilitzar-se per defensar els mars sobirans.

L’obsequiositat de Duterte amb la Xina és inacceptable per al poble filipí. No és ni més ni menys que la traïció nacional que ha permès a la Xina reclamar els mars territorials filipins i despoblar i saquejar la nostra riquesa natural. Ha abandonat, en particular, la causa dels pescadors filipins. Ha traït, en general, els interessos nacionals de tota Filipines.

En vista de la traïció nacional de Duterte, tot el poble filipí ha d’unir-se i actuar abans que la Xina envaeixi encara més els nostres mars i la riquesa natural. Cal construir el front patriòtic més ampli per defensar la sobirania i el patrimoni filipí. Duterte ha de ser condemnat, acusat, expulsat i castigat per la seva traïció. Cal oposar-se a la interferència xinesa en la política i en les properes eleccions per ajudar a perpetuar la camarilla de Duterte.

El Partit i totes les forces revolucionàries estan disposades a unir-se amb tots els que pretenen defensar l’interès de la nació contra la invasió xinesa. El Partit fa una crida al poble filipí a utilitzar diferents formes d’acció per manifestar la seva unitat i determinació per recuperar i defensar els mars del país contra l’agressió xinesa. La determinació del poble per defensar la sobirania i la riquesa del país s’ha d’exhibir als carrers i a altres llocs de lluita.

El Nou Exèrcit del Poble ha de continuar intensificant les seves ofensives tàctiques contra les forces armades estatals que prioritzen la supressió de les forces patriòtiques i democràtiques, però que són inútils davant l’agressió estrangera. S’han de muntar emboscades, incursions i altres accions armades contra unitats de l’AFP que reprimeixen brutalment el poble i defensen el govern traïdor de Duterte.

La defensa dels mars i els recursos filipins contra l’agressió i el saqueig xinesos formen part de la lluita contínua del poble per resistir la dominació imperialista, acabar amb l’estatus neocolonial filipí i aconseguir una llibertat nacional genuïna.

Lluitem i fem que Duterte pagui per la traïció nacional